LLG
Sitemap

Rigshospitalet - Parkering / off. transport

Nedenstående er et uddrag af indlæg fra Michael Busk i LLG-Bladet 2009/1.
 

Rigshospitalet ligger i Københavns Kommunes blå parkeringszone. Det vil sige, at det koster penge at parkere sin bil hele døgnet, bortset fra lørdag kl. 17.00 til mandag kl. 08.00.

Taksterne fremgår af nedenstående oversigt (opdateret oktober 2009). Hele oversigten kan ses på www.parkering.dk, som er Parkering Københavns hjemmeside.

Parkering hverdage kl. 08.00-23.00:                               
10,00 kr. pr. time

Hverdage kl. 23.00-08.00:                                             
3,00 kr. pr. time

Lørdage kl. 08.00-17.00:                                               
10,00 kr. pr. time

Lørdage efter kl. 17.00 samt søn- og helligdage:              
Gratis

Det vil sige at parkering på hverdage, hele døgnet, koster 177,00 kr. pr. døgn.

Hvis du vil undgå at skulle betale for at parkere lige ud for Rigshospitalet, kan du holde nord for Jagtvej i København. Her er parkering gratis hele døgnet, med forbehold for lokale undtagelser, hvilket fremgår af skiltning, så kig efter skiltningen!

Fra dette område kan du spadsere til Rigshospitalet på 20-30 minutter, alt efter hvor langt ude du finder en parkeringsplads. Alternativt kan du tage bussen, det koster 21,00 kr. på kontantbillet hver vej (pris gældende pr. 1. januar 2009). Følgende buslinjer i København kører forbi Rigshospitalet i dagtimerne: 3A, 6A, 42, 43, 150S, 173E, 184 og 185.

Rigshospitalet oplyser på deres hjemmeside www.rigshospitalet.dk, at der er gratis parkering på hospitalets område på hverdage efter kl. 14.45 og i weekender og helligdage. Men antallet af pladser er meget begrænset, så husk at kigge efter skiltningen. Denne gratis parkering gælder f.eks. ikke på Frederik d. V’s Vej, som løber parallelt med Rigshospitalet og Fælledparken.

Vælger du at lade bilen blive hjemme og tager toget til København, kan du på de fleste togbilletter fortsætte rejsen i København med bus, uden betaling hele den dag hvor billetten er gældende. Alle ovennævnte buslinier, på nær linie 3A, kører fra Nørreport station til Rigshospitalet. Linie 6A kører også fra Hovedbanegården i retning mod Emdrup Torv til Rigshospitalet (Vesterbrogade ved Fri­hedsstøtten). Og du kan tage barne- eller klapvogn med i alle busser i København, hvis der er plads. Max. 2 barne- eller klapvogne pr. bus.
 
Informationen er gældende pr. oktober 2009 - vi tager forbehold for ændringer!
 
NB: Refusion af parkeringsudgifter i forbindelse med operation

Nogle kommuner refunderer parkeringsudgifter i forbindelse med dit barns indlæggelse / operation. Så inden I tager af sted, kan det godt betale sig at undersøge hos jeres egen kommune, om I kan få parkeringsudgifterne dækket i forbindelse med, at jeres barn er indlagt til operation. 


spacer
Sidste nyt
spacer
Nyhed 20.04.2018
Invitation til Familiedag med LLG - nu både i Øst og Vest Danmark
Her kommer tilmelding til årets Familiedag sammen med LLG medlemmerne, i år arrangerer vi både en tur i Øst og Vest Danmark
separator
Nyhed 03.04.2018
LLG - nu med Mobile Pay
Bestyrelsen har på opfordring fra flere af medlemmerne i LLG fået oprettet MobilePay i foreningsregi. Derfor får I nu mulighed for at betale med MobilePay fremover, når i skal betale til foreningen.
separator
Nyhed 27.03.2018
Talepædagog studerende søger hjælp
Camilla Olesen, der er audiologopædistuderende (også kaldet talepædagog) er i fuld gang med sit afsluttende bachelorprojekt. Hun har valgt at skrive omkring læbe-ganespalte børn, og det er her, hvor i medlemmer med børn i alderen 3 - 5 år kan hjælpe hende.
separator
Nyhed 21.03.2018
Journalist søger hjælp
Katja Mejborn har brug for hjælp til artikler omkring omkring - har dit udseende medvirket til, at du har oplevet udfordringer i dit liv?

separator
Nyhed 27.02.2018
Sidste udkald! Husk tilmelding til LLG-ungdomsweekend inden den 11. marts
Der er 15 tilmeldte indtil videre.
separator
spacer
  Landsforeningen Læbe-Ganespalte · Flemming Grothen · Hammelvej 28 · 2610 Rødovre · Tlf. 44 84 89 63 · E-mail: formand@llg.dk