LLG
Sitemap

Far til Michaela

En hurtig måde at blive afvent fra sutten
 
En dejlig vinterlørdag i januar måned meldte Michaela sin ankomst. Alt var gjort klar til den førstefødte.
 
Alting gik, som det skulle. Veerne blev værre og værre, og eftermiddag blev til aften, før Michaela havde lyst til at kigge ud i verden.
 
Den første, som Michaela så, var jordemoderen, som tydeligvis blev mere forskrækket over, hvad hun så, end Michaela blev over at se jordemoderen.
Michaela blev med skræk i stemmen lagt op på mors mave, mens jordemoderen forsøgte at fortælle, hvad det lige var, der foregik.
 
Der gik lige pludselig mange tanker igennem farmand - for farmand havde udelukkende koncentreret sig om at tælle fingre og tæer - da det gik op for farmand, at ansigtet var anderledes end forventet.
 
Hurtigt blev mor og far dog enige om, at det var det dejligste barn i hele verden, der lige var kommet til verden, og at vi sammen nok skulle beskytte hende mod alt og alle.
 
Det sværeste efterfølgende var at ringe til de forventningsfulde bedsteforældre og fortælle dem, at alt ikke var helt som planlagt, men det var første trin i mors og fars ufortalte og uaftalte plan om, at Michaela på ingen måde skulle gemmes væk.
 
Aftenen og natten gik, og farmand fik heldigvis lov til at blive på fødegangen sammen med Michaela og hendes mor.
 
Søndagen gik med at få Michaela til at spise af en gummisutteflaske, og med at få gæster, som vi stolt viste Michaela frem til.
 
Det viste sig hurtigt, at Michaela på trods af sine spalter sagtens kunne bruge en sut. Hun blev hurtigt så glad for den, at det var forbundet med meget larm, hvis sutten ikke lige var i nærheden.
 
Søndag aften gik også, og så blev tingene anderledes, for sygeplejerskerne var ikke helt tilfredse med Michaelas hjertelyd, og så gik det ba-bu ba-bu til børneafdelingen på Glostrup.
Der fik vi efter et par dage da heldigvis at vide, at der intet var i vejen med Michaelas hjerte.
Så nu kunne vi komme hjem.
 
Det var en pragtfuld dag, det var bidende koldt, men det betød ingenting, for vi var ude i friheden sammen med vores Michaela.
Vores stiltiende aftale om, at Michaela skulle deltage og ”vises” frem på samme måde som andre børn, skulle nu stå sin prøve.
Det var nok mere farmand, som skulle stå sin prøve, men efter et par ture i indkøbscentret så hjalp det på det.
 
Efterfølgende er det skræmmende at se, at de personer, som på grund af deres alder og erfaring burde være mest forstående, tit også var dem, som var mest nedladende og fordomsfulde, mens de fleste børn og unge var i stand til at se Michaela som et barn og ikke som en læbe-ganespalte.
 
Da Michaela var cirka 3 måneder, skulle hun opereres for første gang. Det var intet problem at være til kontrol/ganeråd på Taleinstituttet i Hellerup, men da vi kom op på afdelingen på Rigshospitalet, var farmand ved at løbe med Michaela igen, for der var ingen, som skulle gøre Michaela noget ondt.
 
På trods af dette umiddelbare flugtforsøg lykkedes det dog for lægerne at operere Michaela, og lige med ét opdagede mor og far, at Michaela også havde en næse, den havde været overskygget af spalten.
Det var en opdagelse, som gav tårer i øjnene, at Michaela var nu et barn med næse og mund som alle andre.
 
Bortset fra selve operationsdagen og Michaelas ubehag i forbindelse med operationen, var det en god oplevelse at være på Rigshospitalet.
Alle – læger og sygeplejersker, samt de andre forældre – gjorde det på trods af anledningen det til en god tid.
 
Forældrene imellem gik snakken på samme måde som på landsmøderne, diverse sundhedsplejersker, talepædagoger, sygeplejersker og læger med flere blev vendt og drejet.
Operationen havde dog den bivirkning, at Michaela ikke måtte bruge sin sut mere, så mor og far måtte finde andre måder at trøste Michaela på.
 
Det lykkedes da også, for den veloverståede operation havde givet vinger.
 
Efterfølgende har Michaela gennemgået en række operationer, som alle har været hårde for hende, men vi tror, at det trods alt er det hele værd.
 
Kommentar, spørgsmål eller bemærkninger kan gives/stilles pr. mail eller telefon.
Mailadresse/telefon er anført under bestyrelsen.
 
Flemming Grothen

spacer
Sidste nyt
spacer
Nyhed 25.01.2021
Endnu et corona-venligt bestyrelsesmøde er gennemført og et nyt blad på vej til postkasserne
separator
Nyhed 17.12.2020
Opdatering vedr. operationer og behandling
Orientering om nuværende status på behandling på Rigshospitalet, og Læbe-ganespalte centrene i Aarhus og Hellerup som følge af de seneste udmeldinger fra myndighederne
separator
Nyhed 04.11.2020
LLG-bladet
Så er det nye LLG-blad på vej til at lande i jeres postkasser rundt omkring i landet og vi har glædet os!
separator
Nyhed 18.07.2020
LLG-bladet
Juli bladet, på vej til din postkasse
separator
Nyhed 27.05.2020
LLG-Blad nr. 2 2020 kan nu læses på hjemmesiden
Læs om børnepasning på landsmøderne og bliv klogere på bestyrelsens arbejde - God læselyst!
separator
spacer
  Landsforeningen Læbe-Ganespalte · Flemming Grothen · Hammelvej 28 · 2610 Rødovre · Tlf. 44 84 89 63 · E-mail: formand@llg.dk