LLG
Sitemap

Strukturreformen

I de seneste par år har LLG’s bestyrelse arbejdet meget med strukturreformen. Vi har bl.a. skrevet nogle breve til Indenrigs- og Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen, Sundhedsudvalget og sammenlægningsudvalgene i de nye kommuner. Desuden har vi været til foretræde for Sundhedsudvalget på Christiansborg.

 

Formålet med denne indsats er at sikre vores behandlingssystem efter d. 1. januar 2007. Især er vi bekymrede for vores specialsundhedsplejersker vest for Storebælt.

 

Specialsundhedsplejerskerne øst for Storebælt er ansat under Læbe-Ganespalte Centret i Hellerup, som i dag er en selvejende institution under Københavns Amt. I forbindelse med strukturreformen kommer dette center til at høre ind under Region Hovedstaden.

 

Specialsundhedsplejerskerne vest for Storebælt er derimod ansat under amterne. I henhold til strukturreformen vil Ganespalteafdelingen under Taleinstituttet i Århus efter d. 1. januar 2007 komme til at høre ind under specialundervisningsloven. Dette vil medføre, at de enkelte kommuner skal finansiere behandlingen af læbe-ganespaltepatienterne vest for Storebælt.
For at sikre et ensartet behandlingstilbud, er vores ønske, at specialsundhedsplejerskerne vest for Storebælt kommer til at høre ind under Taleinstituttet i Århus.

 

Altså ønsker LLG, at begge behandlingscentre placeres i regionalt regi efter d. 1. januar 2007.


spacer
Sidste nyt
spacer
Nyhed 26.04.2017
Rettelse til LLG-Bladet 2017/2
Forkerte billeder i artiklen "Kæbekirurgi i Aarhus"
separator
Nyhed 30.01.2017
Invitation til ungdomsweekend i Lalandia
Ses vi? Det håber vi :-)
separator
Nyhed 28.01.2017
LLG-Bladet januar 2017
Nu er januar-bladet udkommet. Du kan også finde det her på LLG's hjemmeside ved at logge ind på medlemssiden.
separator
Nyhed 02.12.2016
Bestyrelsen ønsker alle en god jul
Vi ses i det nye år :-)
separator
Nyhed 06.11.2016
Har du læst det nyeste LLG-Blad?
separator
spacer
  Landsforeningen Læbe-Ganespalte · Flemming Grothen · Hammelvej 28 · 2610 Rødovre · Tlf. 44 84 89 63 · E-mail: formand@llg.dk