Glemt adgangskode?
menu

Landsmøde

Her på siden finder du referaterne fra landsforeningens generalforsamlinger, optagelser og billeder fra landsmøderne. Det vil også være her programmet for det kommende landsmøde og dagsorden for generalforsamling findes, når det ligger klar, oftest i begyndelsen af juli måned.

Hvad er et Landsmøde

Selv om mange tror, at Landsmødet mest er for de voksne, er det faktisk også en oplagt mulighed for unge med læbe-ganespalte at møde nye venner med læbe-ganespalte eller gense nogen, man kender fra tidligere ungdomsweekender eller landsmøder.

Du kan vælge at være med i aktiviteterne i ungdomsklubben eller være med i ungegruppen – eller bare hygge dig med de andre unge.
 
Ungdomsklubben tager bl.a. i svømmehal, ser gode film og hygger sig på anden vis med hinanden.
 
Generelt er der gode muligheder for at snakke med andre unge om det at have læbe-ganespalte – både hvis du har problemer i hverdagen, eller hvis du bare gerne vil vide, hvordan andre unge har det med at have læbe-ganespalte. Der er intet, der er for stort eller for småt til at blive talt om, så det er helt op til jer selv, hvad der snakkes om.
 

Formål

Vores formål med landsmødet er bl.a., at de deltagende familier, både børn og voksne, kan skabe nye kontakter og relationer med andre, der selv har læbe-ganespalte, eller som har børn eller børnebørn, som har læbe-ganespalte.

Til landsmødet kan man være med til foredrag, som kan:

 – være med til at styrke ens selvværd

 – give indsigt i ny forskning inden for området

 – styrke ens evner til at tackle diverse problemer, som kan opstå i livet.

Ved erfaringsudveksling og socialt samvær med andre er det muligt at få snakket med ligesindede om, hvordan de f.eks. har oplevet forskellige udfordringer.

Børn med en form for spalte ser andre børn, der er ligesom dem selv, unge kan spejle sig i andre og tale om de problemer, der kan opstå grundet spalten og forældre kan tale med andre forældre, hvor udfordringerne ligner dem, man selv har. På den måde føler børn, unge og voksne sig set, hørt og forstået.

”Vi havde en god oplevelse og kan kun anbefale andre
at tage af sted. Vi har fået nye bekendtskaber og
ved, at der er nogle, som vi kan række ud til, hvis vi
får behov for det,”

citat Susan og Søren fra artiklen “Der blev taget godt imod os” fra LLG bladet 03 2023