Glemt adgangskode?
menu

Specialsundhedsplejerske

Her på siden kan du forskellige informationer, både hvis I er forældre til et barn født med spalte eller I venter et barn med spalte. Stikord: 20 ugers scanning Sent opdaget Rettigheder til sundhedsplejerske Kontakter til centrene Facebook grupperne

Specialsundhedsplejerske

I Danmark har vi inden for læbe-ganespalteområdet en ordning med specialsundhedsplejersker. Specialsundhedsplejerskerne er tilknyttet henholdsvis Ganespalteafdelingen i Århus og Ganespalte centret i Hellerup

I forbindelse med graviditetsscanning i ca 20. uge, den såkaldte misdannelsesscanning, tilbydes familien der venter barn med spalter en samtale med en specialsundhedsplejerske. Det er scanningslægen der kontakter specialsundhedsplejersken. Ligeledes er det muligt at få en samtale med en specialsundhedsplejerske, hvis man skal adopterer et barn med læbe/ganespalte.

Når et barn fødes med læbe-ganespalte, vil specialsundhedsplejersken kontakte forældrene indenfor 24 timer efter fødslen. Under besøget vil specialsundhedsplejersken fortælle forældrene om læbe-ganespalte, muligheder for støtte og hjælp til spalterelaterede udfordringer og besvare de spørgsmål, der måtte melde sig hos barnets forældre.

Efterfølgende vil specialsundhedsplejersken med jævne mellemrum besøge familien igen, for at hjælpe familien godt på vej.

Du finder kontaktoplysninger til specialsundhedsplejerskerne her.